De Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia wordt geviseerd.
Volledig scherm
De Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia wordt geviseerd. © AP

Spanningen Wit-Russische grens: EU bereidt sancties voor tegen luchtvaartmaatschappijen die actief migranten smokkelen

De landen van de Europese Unie zijn het er principieel over eens om maatregelen te treffen tegen luchtvaartmaatschappijen en andere instanties die actief migranten smokkelen. Daar zijn de hoogste diplomaten van de 27 lidstaten het woensdag over eens geraakt. Maandag, op de vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken, zou de beslissing geformaliseerd worden, waarna concrete sancties kunnen worden aangenomen.

 1. Polen sluit grensovergang in Kuznica, noodtoestand in Litouwen

  Polen sluit grensover­gang in Kuznica, noodtoe­stand in Litouwen

  Wegens de gespannen situatie aan de grens met Wit-Rusland heeft Polen dinsdag een grensovergang met zijn buurland gesloten. Zoals aangekondigd is het grensverkeer voor goederen en personen aan de grensovergang Kuznica sinds 07.00 uur gesloten, bevestigt een woordvoerster van de Poolse grenswacht. Reizigers moeten naar de grensovergangen in Terespol en Bobrowniki gaan. Ondertussen is in Litouwen de noodtoestand afgekondigd.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.