De mensen willen hun onvrede tonen tegen de opsluiting van protestleidster Maria Kolesnikova.
Volledig scherm
De mensen willen hun onvrede tonen tegen de opsluiting van protestleidster Maria Kolesnikova. © via REUTERS

Spanningen Wit-Rusland - Oppositie plant massaprotest op zondag in Minsk

De Wit-Russische oppositie wil op zondag een protestmars houden door het centrum van de hoofdstad Minsk. Dat meldt het onafhankelijke nieuwsportaal Nexta. "Deze mars zal erg belangrijk en ongewoon zijn, wees voorbereid", aldus de protestorganisatoren. De mars is gewijd aan de opgesloten protestleidster Maria Kolesnikova. Volgens haar aanhangers is ze eerder deze week brutaal opgepakt door gemaskerde mannen in het centrum van Minsk.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Wit-Rusland schudt stilaan het juk van dictator Loekasjenko van zich af: “De bom is gebarsten”
  PREMIUM

  Wit-Rus­land schudt stilaan het juk van dictator Loekasjen­ko van zich af: “De bom is gebarsten”

  “Europa’s laatste dictator” Aleksandr Loekasjenko lijkt zijn greep op de macht in Wit-Rusland stilaan te verliezen. Na de harde repressie van protesten keert de rust stilaan. Maar de geest lijkt uit de fles: “De bom is gebarsten nadat jarenlange frustraties zich opstapelden”. Maar omdat Loekasjenko voorlopig niet wil wijken, is de rol van buur Rusland de komende weken cruciaal.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery