President Donald Trump en Chinese president Xi Jinping tijdens een eerdere ontmoeting.
Volledig scherm
President Donald Trump en Chinese president Xi Jinping tijdens een eerdere ontmoeting. © REUTERS

Spanningen VS met Iran en China zullen top G20 domineren

De twintig economische grootmachten (G20) komen vrijdag en zaterdag samen in Osaka in Japan. De multilaterale ontmoeting zal waarschijnlijk weer worden gedomineerd door het handelsconflict tussen de VS en China, en door de spanningen met Iran.

5 reacties

 • Eric Leysen

  2 jaar geleden
  De leiders van de wereldbol.... één bende kleine kinderen die aan niks anders denken dan macht,geld, godsdienst en hoe alles stilaan naar de verdoemenis te helpen. Triest.
 • Luc Lepoudre

  2 jaar geleden
  Het positieve is dat al die bedreigde landen; Iran, Venezuela, Syrië, Rusland, China bij elkaar steun gaan zoeken tegen de Grote Boze Wolf. Dat de openbare opinie in de rest van de wereld ondertussen de U.S.A. en Israël uitspuwen hebben ze aan zichzelf te danken.
 • Michael Van Lith

  2 jaar geleden
  Eerst is 150 doden te veel.... nu is 10.000 tot 100.000 gerechtvaardigt.. T gevaar is... trumpie voelt dit alles als een persoonlijke aanval.. ze zeggen dat tie gek is en dat gaan ze voelen ben ik bang...
 • Wim Eggermont

  2 jaar geleden
  Nu moet men zich met dit bezighouden in plaats van de echte belangrijke dingen. Toffe pee diene trump
 • Roland Jeronimus

  2 jaar geleden
  Een land bedreigen met een totale verwoesting als doel is krankzinnig.
 1. Trump en Iran blijven elkaar bedreigen: “Militaire actie nog altijd een optie, zou nooit geziene verwoesting zijn”

  Trump en Iran blijven elkaar bedreigen: “Militaire actie nog altijd een optie, zou nooit geziene verwoes­ting zijn”

  Het Iraanse regime heeft Washington nogmaals gewaarschuwd dat elke aanval op zijn grondgebied verwoestende gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse belangen in de regio. "Een kogel afvuren op Iran zal de belangen van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten in de regio ernstig schaden", aldus brigadegeneraal Abolfazl Shekarchi, woordvoerder van de Iraanse legertop. Maar Trump toonde zich niet onder de indruk: hij blijft erbij geen oorlog te willen, maar als het zover komt, zal Iran van de kaart geveegd worden. “Een militair optreden is nog altijd een optie”, klinkt het. De Britse en Duitse regering roepen ondertussen op de spanningen te verlagen.
 2. Cocaïnevondst in fruitbedrijf leidt tot enorme afpersingszaak: huizen van werknemers beschoten, politie heeft handen vol met beveiliging honderden medewerkers
  NEDERLAND
  6

  Cocaïne­vondst in fruitbe­drijf leidt tot enorme afpersings­zaak: huizen van werknemers beschoten, politie heeft handen vol met beveili­ging honderden medewer­kers

  Nog niet eerder zijn in Nederland zoveel mensen beveiligd als in een bizarre afpersingszaak rond het fruitimportbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel (provincie Gelderland). Tussen de 300 en 400 medewerkers, directieleden en hun familie lopen gevaar, schrijft De Telegraaf. De beveiligingsmaatregelen leggen een groot beslag op de capaciteit van de politie bij onze noorderburen.
 3. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!