Gisteravond kwam het in het oosten van Belfast opnieuw tot confrontaties tussen unionisten en de politie.
Volledig scherm
Gisteravond kwam het in het oosten van Belfast opnieuw tot confrontaties tussen unionisten en de politie. © AP

Spanningen in Noord-Ierland: bom ontdekt onder wagen van politieagente

In de Noord-Ierse gemeente Dungiven is een explosief ontdekt onder de wagen van een agente. De politie beschouwt het voorval als een aanval op het korps. Er is een onderzoek gestart.

1 reactie

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  4 weken geleden
  ik zie de beelden terug van 1968, 1969 en de daaropvolgende jaren. Geen enkele godsdienst is gebaat met dit soort haat.
 1. ‘Troubles’ zijn terug in Noord-Ierland: “Ouderen en milities jutten jongeren op, dit houdt nooit op”, zegt Vlaming die nabij Belfast woont
  PREMIUM

  ‘Troubles’ zijn terug in Noord-Ier­land: “Ouderen en milities jutten jongeren op, dit houdt nooit op”, zegt Vlaming die nabij Belfast woont

  De ‘Troubles’, de burgeroorlog die Noord-Ierland van 1968 tot 1998 verscheurde, lijken terug. Al zeven opeenvolgende nachten is het onrustig in verschillende steden. Vooral jongeren nemen deel aan het geweld tussen pro-Britse unionisten en pro-Ierse nationalisten. Zowel de brexit als corona kunnen als aanleiding bestempeld worden. “Maar zolang de regering de ballen niet heeft om de politie te steunen en er niet meer gemengde scholen komen voor katholieke én protestantse kinderen, zal dit geschil aanhouden”, meent Vlaming Dany Blondeel (64). Al 32 jaar woont hij in Newtownards, vlak bij Belfast.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"