Pedro Sanchez.
Volledig scherm
Pedro Sanchez. © AFP

Spanje trekt minimumloon met 22 procent op

De Spaanse regering trekt het minimumloon met 22 procent op, van 858 euro naar 1.050 euro bruto per maand. De goedkeuring per decreet gebeurt tijdens de ministerraad van vrijdag 21 december. Dat heeft de socialistische premier Pedro Sanchez aangekondigd.

7 reacties

 • Pierre Bonte

  3 jaar geleden
  Revolutie komt er overal,pers de mens maar uit,Alez hups geel hesje,succes go for iT
 • Marc Vinck

  3 jaar geleden
  Komt dus van ongeveer 800 euro, daar komen wij in Belgie niet voor buiten, minimum dop is zelfs hoger. En weet dan nog dat in Spanje de werkloosheidsuitkering beperkt is en beperkt in tijd. Maar hier staan al die gele hesjes te mekkeren.
 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  Als u dan weet dat vele firma's in Spanje van 1 job er 4 deeltijdse gemaakt hebben, dan zal het loon van die werkenden stijgen van 214 euro bruto per maand naar 262 euro bruto per maand. Zo wordt het net iets makkelijker om te overleven, maar niet om te leven natuurlijk.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Het is dus eigenlijk zo dat het eerst nog met goedgekeurd worden. Het is dus nog niet een feit.
 • Filiep Lapeire

  3 jaar geleden
  Als het minimum loon zo laag is dan mocht het gerust wel 70 à 80% geweest zijn, kost het teveel? dan moeten ze het maar halen bij diegenen die een abnormaal hoog loon hebben en tussen haakjes voor een zeer groot land zoals Spanje is 340 miljoen euro op die 22% eigenlijk maar een peulschil.