Een veldhospitaal in Lleida.
Volledig scherm
Een veldhospitaal in Lleida. © EPA

Spanje krijgt oranje reisadvies na lockdown in Catalonië: De Block raadt quarantaine en test aan voor terugkerende Belgen

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast, nadat de Catalaanse stad Lerida en haar omgeving zaterdag in lockdown werden geplaatst. Spanje staat nu bij de landen waarvoor het reisadvies op oranje staat, wat betekent dat er voorwaarden verbonden kunnen zijn aan reizen naar het land. Zowel viroloog Marc Van Ranst als minister van Volksgezondheid Maggie De Block raadden Belgen die uit de getroffen regio terugkeren gisteren al aan om twee weken in quarantaine te gaan en zich te laten testen bij terugkeer naar ons land.

195 reacties

 • Georgette Clygnet

  11 maanden geleden
  Weet je dat er mensen zijn die 2 dafalgans nemen voor ze met het vliegtuig vertrekken om zeker geen koorts te hebben.
 • andy piat

  11 maanden geleden
  spreken we elkaar eens over een 4/6 weken,het word krokus vakantie in het meervoud maar wens toch iedereen een goede reis,zou zeggen voor sommigen geniet er nog even van.
 • Jo Vans

  11 maanden geleden
  Bij terugkeer verplicht testen (op eigen kosten) of gaan we weer de laksheid van na de krokusvakantie aanhouden.
 • Patricia Verrept

  11 maanden geleden
  Laat mensen toch zelf beslissen als ze op reis willen gaan,een heel jaar werken we er voor en verdienen het,en vakantie in eigen land is geen vakantie is niets van egoīsme aan .We moeten hier al wonen,werken en belasting betalen is normaal dan dat mensen nu andere oorden willen opzoeken
 • Victor OOMS

  11 maanden geleden
  Degenen die er toch op vakantie gaan verplichten test en quarantaine op eigen kosten bij terugkomst of gaat men weer de gemakkelijkste oplossing gebruiken,iedereen in Lock-down.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. Nieuw onderzoek naar veerbootdrama 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Nieuw onderzoek naar veerboot­dra­ma 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Duikers gaan deze zomer het wrak onderzoeken van de in 1994 in de Oostzee gezonken veerboot Estonia. Dat heeft de Zweedse averijcommissie vrijdag bekendgemaakt. Het schip was destijds onderweg van Estland naar Zweden maar zonk voor de zuidkust van Finland. De oorzaak zou een in zwaar weer weggeslagen boegdeur zijn geweest maar beelden van een onderwaterrobot wijzen volgens documentairemakers van Discovery Channel op iets anders.