Ursula von der Leyen
Volledig scherm
Ursula von der Leyen © AP

Spanje krijgt als eerste geld uit Europese coronaherstelplan

De Europese Commissie heeft het eerste geld uit het coronaherstelplan NextGenerationEU toegewezen. Er is 10 miljard euro onderweg naar Spanje, zo heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag aangekondigd.

 1. Chaos en protesten in Israël na ontslag defensieminister: Netanyahu roept volk op zich “verantwoordelijk te gedragen”

  Chaos en protesten in Israël na ontslag defensiemi­nis­ter: Netanyahu roept volk op zich “verant­woor­de­lijk te gedragen”

  In heel Israël zijn zondagavond massale protesten uitgebroken nadat de premier Benjamin Netanyahu zijn minister van Defensie de laan had uitgestuurd. Yoav Gallant had zaterdagavond in een televisietoespraak opgeroepen tot een pauze van een maand in de omstreden justitiehervorming van de regering, waarop Netanyahu hem prompt ontsloeg. De premier zou de controversiële justitiële hervormingen nu stopzetten, nadat de president Isaac Herzog de regering daartoe opriep vanmorgen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.