Zo'n 500 migranten, van een groep van in totaal 1.334 geredde mensen uit verschillende boten, wachtend in de haven van Arguineguin op Gran Canaria. Beeld van vandaag.
Volledig scherm
Zo'n 500 migranten, van een groep van in totaal 1.334 geredde mensen uit verschillende boten, wachtend in de haven van Arguineguin op Gran Canaria. Beeld van vandaag. © AFP

Spanje bouwt opvangcentra voor migranten op Canarische Eilanden

Spanje is van plan om op de Canarische Eilanden tijdelijke opvangcentra voor migranten op te zetten voor 7.000 mensen. Het aantal migranten dat per boot van Noord- en West-Afrika naar de archipel in de Atlantische Oceaan reist, is dit jaar sterk toegenomen.

8 reacties

 • Urban Vyaas

  7 maanden geleden
  Het wordt tijd dat dit eens op een NATO top besproken wordt zodat er meer patroulles komen om die stroom te onderscheppen voordat ze de teritoriale waters van die Afrikaanse landen verlaten. En ik heb geen goed oog in het bouwen van kampen: dat heeft meestal een aanzuig effect. En iedere politieker kent de wortel van het probleem. Daaraan moet gewerkt worden; niet alleen aan de symptomen van de ziekte.
 • Dean Vanbosch

  7 maanden geleden
  Nu het paradijs voor vele toeristen en 2e eigendomeigenaars.Binnenkort een hel voor de bevolking daar en de voorgenoemden!Bedankt Europa!!
 • Joseph Vande Reyd

  7 maanden geleden
  Een deel van de publieke opinie dwingt overheden tot ongepaste humanitaire maatregelen, deze zogenaamde "vluchtelingen "eisen hun plek op in onze door jarenlange zware inspanningen opgebouwde sociale zekerheid en zijn zo goed als oninpasbaar in onze volgens hen"racistische"samenleving, deze invasie aan oninpasbaren zal in Europa tot oorlogen gaan leiden,de schuldigen hiervan zullen het zoals steeds niet geweten hebben 
 • Eduardo Van hoyweghen

  7 maanden geleden
  Dat Sanchez er maar voor zorgt dat er voldoende comfort aanwezig is of binnen de kortste tijd gaan die opvangcentra in de vlammen op.
 • Edmond Dillien

  7 maanden geleden
  En ze blijven ze migranten noemen, zijn dit allemaal mensen die voor hun leven moeten vrezen als ze in hun thuisland blijven of gewoon jonge mannen die willen proberen om van de westerse sociale voorzieningen leven een beroep willen maken?