Zo'n 500 migranten, van een groep van in totaal 1.334 geredde mensen uit verschillende boten, wachtend in de haven van Arguineguin op Gran Canaria. Beeld van vandaag.
Volledig scherm
Zo'n 500 migranten, van een groep van in totaal 1.334 geredde mensen uit verschillende boten, wachtend in de haven van Arguineguin op Gran Canaria. Beeld van vandaag. © AFP

Spanje bouwt opvangcentra voor migranten op Canarische Eilanden

Spanje is van plan om op de Canarische Eilanden tijdelijke opvangcentra voor migranten op te zetten voor 7.000 mensen. Het aantal migranten dat per boot van Noord- en West-Afrika naar de archipel in de Atlantische Oceaan reist, is dit jaar sterk toegenomen.

8 reacties

 • Urban Vyaas

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat dit eens op een NATO top besproken wordt zodat er meer patroulles komen om die stroom te onderscheppen voordat ze de teritoriale waters van die Afrikaanse landen verlaten. En ik heb geen goed oog in het bouwen van kampen: dat heeft meestal een aanzuig effect. En iedere politieker kent de wortel van het probleem. Daaraan moet gewerkt worden; niet alleen aan de symptomen van de ziekte.
 • Dean Vanbosch

  2 jaar geleden
  Nu het paradijs voor vele toeristen en 2e eigendomeigenaars.Binnenkort een hel voor de bevolking daar en de voorgenoemden!Bedankt Europa!!
 • Joseph Vande Reyd

  2 jaar geleden
  Een deel van de publieke opinie dwingt overheden tot ongepaste humanitaire maatregelen, deze zogenaamde "vluchtelingen "eisen hun plek op in onze door jarenlange zware inspanningen opgebouwde sociale zekerheid en zijn zo goed als oninpasbaar in onze volgens hen"racistische"samenleving, deze invasie aan oninpasbaren zal in Europa tot oorlogen gaan leiden,de schuldigen hiervan zullen het zoals steeds niet geweten hebben 
 • Eduardo Van hoyweghen

  2 jaar geleden
  Dat Sanchez er maar voor zorgt dat er voldoende comfort aanwezig is of binnen de kortste tijd gaan die opvangcentra in de vlammen op.
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  En ze blijven ze migranten noemen, zijn dit allemaal mensen die voor hun leven moeten vrezen als ze in hun thuisland blijven of gewoon jonge mannen die willen proberen om van de westerse sociale voorzieningen leven een beroep willen maken?
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”
  PREMIUM
  71

  Terreurspe­ci­a­list waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan”

  Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. “Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa”, waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
 2. Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”
  Play

  Bezorgd­heid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbeves­tigd gerucht”

  De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.