UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Spanjaarden slachten massaal paarden door crisis

De recessie in Spanje zorgt ervoor dat duizenden paarden verwaarloosd of geslacht worden. Elke maand worden naar schatting 5.000 paarden tot voedsel verwerkt omdat gezinnen zich de zorg voor de dieren niet meer kunnen veroorloven. Het slachten van paarden is in het eerste kwartaal van dit jaar met 31 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 19.793 paarden geslacht.

  1. Massaslachting van dieren bezig wereldwijd door mislukte oogsten (en dat gaat u veel geld kosten)

    Massaslach­ting van dieren bezig wereldwijd door mislukte oogsten (en dat gaat u veel geld kosten)

    Veetelers wereldwijd zijn momenteel bezig met wat de grootste slachtpartij uit onze geschiedenis moet zijn: miljoenen varkens en runderen worden voortijdig afgemaakt omdat hun voeder te duur is geworden. Dat voeder is zo duur geworden door mislukte oogsten, ondermeer in de VS, waar ze deze zomer opnieuw af te rekenen kregen met recordhittes en -droogtes. En alsof dat nog niet genoeg was: door aanhoudend slecht weer in de viswateren voor de Zuid-Amerikaanse westkust is ook de vangst van ansjovis en andere 'industriële' vis drastisch lager. Die vis staat in voor 20 % van de totale vangst en wordt vooral gebruikt om in voer voor beesten te draaien (en ook steeds meer om organische meststoffen te maken). Ook dat gaat de prijs van voedsel doen toenemen.
  1. Oekraïense president vreest voor staatsgreep door Rusland

    Oekraïense president vreest voor staats­greep door Rusland

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Rusland beschuldigd van het plannen van een staatsgreep in zijn land. “Ik heb informatie gekregen dat op 1 december een staatsgreep in ons land zal plaatsvinden”, zei Zelensky vrijdag aan journalisten in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het Kremlin wees de beweringen van Zelensky meteen van de hand. “Rusland heeft geen plannen om daaraan deel te nemen en houdt zich nooit met zulke aangelegenheden bezig”, stelde Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov.