Winterse taferelen aan het koninklijk paleis in Madrid.
Volledig scherm
Winterse taferelen aan het koninklijk paleis in Madrid. © AFP

Spaanse regering wil konvooi met coronavaccin en voedselvoorraad naar getroffen regio’s sturen

Vier mensen zijn in Spanje omgekomen door het winterse noodweer dat het land en vooral het gebied rond de hoofdstad Madrid heeft getroffen. Militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vast zijn komen te zitten in de sneeuw. Zo’n 1.500 mensen zouden uit hun wagens zijn bevrijd. Vooral rond Madrid zijn veel mensen door het winterse weer gestrand.

7 reacties

 • Dirk Jansen

  2 jaar geleden
  In Spanje worden de winters kouder en kouder en hier warmer en warmer . Het klimaat staat helemaal op zijn kop zoals de rest van de wereld .
 • Jos Spriet-Dewaele

  2 jaar geleden
  ja Pieter Ende je rijd gewoon rond met je Ford Mondeo Maar dan heb je wellicht ook winterbanden op, wat verplicht is in Duitsland in bepaalde maanden van het jaar. Maar in Spanje in de regio van Madrid hebben ze normaal zelfs geen winteronderhoud nodig laat staan winterbanden. In Duitsland hadden wij ieder jaar hopen sneeuw maar in Spanje waren ze hierop gewoon niet voorbereid omdat dit al tientallen jaren niet meer voorgekomen was.
 • Veerle De Cock

  2 jaar geleden
  Wij zijn in Spanje wel geen winterse toestanden gewoon buiten de Sierra Nevada!! En zoals de mensen hier zeggen het is heel veel jaren geleden mensen van om en bij de 50 kunnen het hun zelfs niet herinneren !
 • Pieter Van Ende

  2 jaar geleden
  johan fransaert: onzin, waar ik woon in Duitsland heben we elke winter gelijkaardige "toestanden" en nog erger, en ik rij gewoon rond met mijn Ford Mondeo
 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  't Is te koud omdat het te warm is, met die klimaatopwarming...
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.