Winterse taferelen aan het koninklijk paleis in Madrid.
Volledig scherm
Winterse taferelen aan het koninklijk paleis in Madrid. © AFP

Spaanse regering wil konvooi met coronavaccin en voedselvoorraad naar getroffen regio’s sturen

Vier mensen zijn in Spanje omgekomen door het winterse noodweer dat het land en vooral het gebied rond de hoofdstad Madrid heeft getroffen. Militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vast zijn komen te zitten in de sneeuw. Zo’n 1.500 mensen zouden uit hun wagens zijn bevrijd. Vooral rond Madrid zijn veel mensen door het winterse weer gestrand.

7 reacties

 • Dirk Jansen

  1 week geleden
  In Spanje worden de winters kouder en kouder en hier warmer en warmer . Het klimaat staat helemaal op zijn kop zoals de rest van de wereld .
 • Jos Spriet-Dewaele

  1 week geleden
  ja Pieter Ende je rijd gewoon rond met je Ford Mondeo Maar dan heb je wellicht ook winterbanden op, wat verplicht is in Duitsland in bepaalde maanden van het jaar. Maar in Spanje in de regio van Madrid hebben ze normaal zelfs geen winteronderhoud nodig laat staan winterbanden. In Duitsland hadden wij ieder jaar hopen sneeuw maar in Spanje waren ze hierop gewoon niet voorbereid omdat dit al tientallen jaren niet meer voorgekomen was.
 • Veerle De Cock

  1 week geleden
  Wij zijn in Spanje wel geen winterse toestanden gewoon buiten de Sierra Nevada!! En zoals de mensen hier zeggen het is heel veel jaren geleden mensen van om en bij de 50 kunnen het hun zelfs niet herinneren !
 • Pieter Ende

  1 week geleden
  johan fransaert: onzin, waar ik woon in Duitsland heben we elke winter gelijkaardige "toestanden" en nog erger, en ik rij gewoon rond met mijn Ford Mondeo
 • Vladimir De Leeuw

  1 week geleden
  't Is te koud omdat het te warm is, met die klimaatopwarming...
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders: “Mogelijk moordonderzoek als zij niet had ingegrepen”

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders: “Mogelijk moordonder­zoek als zij niet had ingegrepen”

  In Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft een serveerster een elfjarige jongen gered die door zijn stiefvader en moeder zwaar mishandeld werd. Toen de familie haar restaurant bezocht, viel het de vrouw op dat het jongetje geen eten kreeg terwijl de rest van de familie wel zat te smullen. Ook zag ze dat hij schrammen en blauwe plekken had, waarna ze - achter de rug van ouders om - via een briefje aan het kind vroeg of hij hulp nodig had. Het jongetje knikte daarop ja, waarna ze de politie inschakelde.
 2. Kremlincriticus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatregelen tegen Moskou

  Kremlincri­ti­cus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatrege­len tegen Moskou

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. De EU-lidstaten Litouwen, Letland en Estland roepen op tot Europese maatregelen tegen Moskou na de arrestatie van de oppositieleider.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie