Winterse taferelen aan het koninklijk paleis in Madrid.
Volledig scherm
Winterse taferelen aan het koninklijk paleis in Madrid. © AFP

Spaanse regering wil konvooi met coronavaccin en voedselvoorraad naar getroffen regio’s sturen

Vier mensen zijn in Spanje omgekomen door het winterse noodweer dat het land en vooral het gebied rond de hoofdstad Madrid heeft getroffen. Militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vast zijn komen te zitten in de sneeuw. Zo’n 1.500 mensen zouden uit hun wagens zijn bevrijd. Vooral rond Madrid zijn veel mensen door het winterse weer gestrand.

7 reacties

 • Dirk Jansen

  2 weken geleden
  In Spanje worden de winters kouder en kouder en hier warmer en warmer . Het klimaat staat helemaal op zijn kop zoals de rest van de wereld .
 • Jos Spriet-Dewaele

  2 weken geleden
  ja Pieter Ende je rijd gewoon rond met je Ford Mondeo Maar dan heb je wellicht ook winterbanden op, wat verplicht is in Duitsland in bepaalde maanden van het jaar. Maar in Spanje in de regio van Madrid hebben ze normaal zelfs geen winteronderhoud nodig laat staan winterbanden. In Duitsland hadden wij ieder jaar hopen sneeuw maar in Spanje waren ze hierop gewoon niet voorbereid omdat dit al tientallen jaren niet meer voorgekomen was.
 • Veerle De Cock

  2 weken geleden
  Wij zijn in Spanje wel geen winterse toestanden gewoon buiten de Sierra Nevada!! En zoals de mensen hier zeggen het is heel veel jaren geleden mensen van om en bij de 50 kunnen het hun zelfs niet herinneren !
 • Pieter Ende

  2 weken geleden
  johan fransaert: onzin, waar ik woon in Duitsland heben we elke winter gelijkaardige "toestanden" en nog erger, en ik rij gewoon rond met mijn Ford Mondeo
 • Vladimir De Leeuw

  2 weken geleden
  't Is te koud omdat het te warm is, met die klimaatopwarming...
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"