Archiefbeeld. De Catalaanse separistische leiders tijdens hun proces in het Hooggerechtshof in Madrid, in februari 2019. De Spaanse regering kondigde dinsdag aan dat de negen gratie verleend worden.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Catalaanse separistische leiders tijdens hun proces in het Hooggerechtshof in Madrid, in februari 2019. De Spaanse regering kondigde dinsdag aan dat de negen gratie verleend worden. © REUTERS

Spaanse regering keurt gratie voor negen Catalaanse separatisten goed

De Spaanse regering heeft dinsdag de gratie goedgekeurd voor negen Catalaanse separatistische leiders die in de cel zitten. De socialistische premier Pedro Sanchez had de gratie maandag op een bijeenkomst in Barcelona aangekondigd.

  1. Vader lanceert nieuwe oproep 20 jaar na mysterieuze verdwijning van zijn dochter: “Ik heb nog altijd hetzelfde nummer, in de hoop dat ze op een dag belt”

    Vader lanceert nieuwe oproep 20 jaar na mysterieu­ze verdwij­ning van zijn dochter: “Ik heb nog altijd hetzelfde nummer, in de hoop dat ze op een dag belt”

    Het is inmiddels twintig jaar geleden dat Louise Kerton, een 24-jarige Britse studente, van de aardbol verdween. Ze reisde door Europa en zou normaal met een ferry vanuit Oostende terug naar Dover varen. Ze kwam echter nooit aan. Nu doet haar vader een nieuwe oproep, hopend op enkele nieuwe getuigenissen of zelfs de samenwerking van de Belgische en/of Duitse politie.