Archiefbeeld. De Catalaanse separistische leiders tijdens hun proces in het Hooggerechtshof in Madrid, in februari 2019. De Spaanse regering kondigde dinsdag aan dat de negen gratie verleend worden.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Catalaanse separistische leiders tijdens hun proces in het Hooggerechtshof in Madrid, in februari 2019. De Spaanse regering kondigde dinsdag aan dat de negen gratie verleend worden. © REUTERS

Spaanse regering keurt gratie voor negen Catalaanse separatisten goed

De Spaanse regering heeft dinsdag de gratie goedgekeurd voor negen Catalaanse separatistische leiders die in de cel zitten. De socialistische premier Pedro Sanchez had de gratie maandag op een bijeenkomst in Barcelona aangekondigd.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootgelegd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootge­legd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Ook in de Zwitserse Alpen bereiken de temperaturen recordhoogtes. Gletsjers smelten er en leggen een landschap bloot dat voorheen niet te zien was. Wandelaars troffen al twee lijken aan en een vliegtuig dat in 1968 neerstortte. De gevonden lichamen moeten nog worden geïdentificeerd, maar mogelijk is een van de twee overledenen miljardair Karl-Erivan Haub, die aan het hoofd van een supermarktketen stond en vier jaar geleden in de bewuste regio verdween.