Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock / Marieke Kramer

Spaanse politie grijpt in bij "grootste wietplantage in Europa"

De Spaanse politie heeft drie mensen gearresteerd bij een actie tegen een boerderij waar 135.000 wietplanten worden geteeld, volgens de Guardia Civil de grootste wietplantage van Europa. De vooral buitenlandse plukkers en andere werknemers op de legale plantage hadden geen contract en fatsoenlijke huisvesting.

 1. Na videobeelden van mishandeling drugscriminelen: “Ook drugsmaffia denkt na over hun marketing en communicatie”
  PREMIUM

  Na videobeel­den van mishande­ling drugscrimi­ne­len: “Ook drugsmaf­fia denkt na over hun marketing en communica­tie”

  Een gewelddadige video van drie Antwerpse drugscriminelen die ontvoerd en mishandeld werden, werd online volop verspreid en gedeeld. Het is intussen een standaardpraktijk in het drugsmilieu: eerst intimidatie, dan communicatie. De paardenkop in het bed is passé, want via sociale media en chatapps bereik je een groter publiek. “Zo wordt een duidelijk signaal gestuurd naar andere betrokkenen, naar hun familie, hun omgeving en ook naar potentiële nieuwe zakenpartners: ‘Kijk, met ons valt niet te sollen’.”
 1. Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 kalasjnikovs in beslag genomen

  Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehou­den, 1,5 ton drugs en 5 kalasjnik­ovs in beslag genomen

  In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.