Twitter/Jon Inarritu
Volledig scherm
© Twitter/Jon Inarritu

Spaanse Guardia Civil treft twee Afrikaanse vluchtelingen aan in matrassen op autodak

De Guardia Civil heeft twee Afrikaanse vluchtelingen gevonden in matrassen die vastgebonden waren op het dak van een auto. Dat gebeurde in Melilla, de Spaanse enclave, bij een controle aan de grens met Marokko. De twee verkeerden in goede gezondheid en hadden geen medische verzorging nodig.

5 reacties

 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Dit zou idd helpen Jules Hollande, maar dan moet het allemaal volgens de regels gaan. En dat is nu juist het probleem, velen gaan niet in aanmerking komen of recht op hebben....Maar ze snappen wel.dat ze niet welkom zijn, dat bewijst wat ze allemaal niet doen....
 • Jules Holland

  2 jaar geleden
  Een andere manier om hier vanaf te geraken zou zijn het makkelijker maken van een Asielaanvraag. Dit wil niet zeggen dat we meer asielaanvragen moeten goedkeuren, maar als we zorgen dat de aanvragers niet eerst Europa moeten binnengesmokkeld worden maar gewoon hun aanvraag bij een ambassade in het buitenland zouden kunnen afhandelen, zouden er honderden mensensmokkelaars een andere job moeten zoeken!
 • marc rooms

  2 jaar geleden
  zolang we in de EU niet direct en zonder pardon gaat deporteren blijft dit duren.
 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  Was die chauffeur van een NGO?
 • Luc Lepoudre

  2 jaar geleden
  Er is nog straffer geweest enkele jaren geleden, beelden op VRT: ééntje zat in het … handschoenkastje.
 1. Gevangenisstraf voor man die migranten in sofa’s binnensmokkelde in Verenigd Koninkrijk

  Gevangenis­straf voor man die migranten in sofa’s binnensmok­kel­de in Verenigd Koninkrijk

  Een mensensmokkelaar die migranten verstopte in sofa's is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en zeven maanden. De 21-jarige man probeerde om de migranten in het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen door hen in tweedehands sofa’s uit België en Frankrijk te verstoppen. De man, die van Iraanse afkomst is, riskeert nu om na zijn gevangenisstraf te worden gedeporteerd. Dat bevestigt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.