Sony's hoofdzetel in San Mateo, Californië, VS.
Volledig scherm
Sony's hoofdzetel in San Mateo, Californië, VS. © EPA

Sony aangeklaagd voor 5 miljard pond voor machtsmisbruik Playstation in VK

Een consumentenorganisatie heeft bij een Britse mededingingsrechtbank een klacht ingediend tegen de Japanse elektronicareus Sony vanwege machtsmisbruik bij aankopen voor de Playstation-spelconsole. Er is sprake van tot 5 miljard pond (5,9 miljard euro) aan te veel aangerekende kosten bij software-aankopen de voorbije zes jaar.

 1. Bang afwachten voor Belgen met familie in rampgebied: “Mijn twee ooms zijn vermist. Niemand weet of ze nog leven”
  PREMIUM

  Bang afwachten voor Belgen met familie in rampgebied: “Mijn twee ooms zijn vermist. Niemand weet of ze nog leven”

  Zo’n 250 Belgen verblijven volgens Buitenlandse Zaken in de getroffen regio’s in Turkije en Syrië. Of er onder hen slachtoffers zijn, is nog niet duidelijk. Ook landgenoten met familie in het rampgebied wachten met een bang hart af. “Elke tien minuten stuur ik mijn zus een bericht, maar ze is niet meer bereikbaar. De schrik is immens”, vertelt Taher (30).
 2. OVERZICHT. Al bijna 8.000 doden en 20.500 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië
  Update

  OVERZICHT. Al bijna 8.000 doden en 20.500 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 zijn in Turkije en buurland Syrië al ruim 7.80 doden en nog eens 20.534 gewonden gevallen. Dat blijkt dinsdag uit een nieuwe balans. Deze morgen werd de regio opnieuw opgeschikt door een naschok met een kracht van 5,3. Hulp uit de hele wereld is onderweg, maar het slechte weer bemoeilijkt de zoektocht naar overlevenden. De totale omvang van de ramp blijft nog onduidelijk, veel mensen zijn nog vermist. De WHO vreest dat de dodentol nog kan oplopen tot boven de 20.000.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.