De Soedanese premier Abdallah Hamdok.
Volledig scherm
De Soedanese premier Abdallah Hamdok. © REUTERS

Soedanese premier Hamdok wil dat afgezette regering kan terugkeren

Soedan kan uit de crisis geraken als de afgezette regering kan terugkeren. Dat heeft de Soedanese premier Abdallah Hamdok verklaard. Hij wordt nog steeds thuis bewaakt na de staatsgreep van vorige week. Hamdok pleit ook voor de vrijlating van de andere regeringsleden die nog altijd vermist zijn. 

 1. 7 doden en zeker 140 gewonden bij protesten na militaire coup in Soedan

  7 doden en zeker 140 gewonden bij protesten na militaire coup in Soedan

  Zeker zeven mensen zijn door soldaten doodgeschoten en meer dan 140 mensen zijn gewond geraakt bij protesten die ontstonden na de militaire staatsgreep in Soedan. Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, greep maandag met zijn strijdkrachten de macht in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.