De Soedanese legergeneraal Abdel Fattah al-Burhan tijdens de persconferentie die dinsdag plaatsvond om de coup te verantwoorden.
Volledig scherm
De Soedanese legergeneraal Abdel Fattah al-Burhan tijdens de persconferentie die dinsdag plaatsvond om de coup te verantwoorden. © AFP

Soedanese coupleider: “Gearresteerde premier is veilig bij mij thuis”

SoedanVolgens de Soedanese legergeneraal Abdel Fattah al-Burhan verkeert premier Abdallah Hamdok “in goede gezondheid” en bevindt hij zich bij de generaal thuis. Dat maakte de coupleider zelf bekend tijdens een persconferentie. Het Soedanese leger pleegde maandag een staatsgreep waarbij de premier door militairen werd gearresteerd. 

  1. Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Royce kopen”
    24

    Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Roy­ce kopen”

    Eens Moskou begon met de invasie in Oekraïne besloten veel westerse weken zich terug te trekken uit Rusland. Een van de westerse sancties was het stoppen met nieuwe leveringen van luxegoederen aan Rusland. Vandaag vind je niet snel meer een winkel van Chanel, Tiffany of Hugo Boss die nog open is. Toch zijn er drie beroemde Britse luxemerken wel nog steeds actief, ondanks de oorlogsgruwel die Rusland doorvoert. Dat schrijft de Daily Mail.