Op maandag 25 november gingen talloze vrouwen de straat op in de hoofdstad Karthoum tijdens de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen.
Volledig scherm
Op maandag 25 november gingen talloze vrouwen de straat op in de hoofdstad Karthoum tijdens de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. © AFP

Soedan trekt omstreden gedragswet vrouwen in

Soedan heeft donderdag een wet ingetrokken die onder voormalig president Omar al-Bashir werd gebruikt om de kleding en het gedrag van vrouwen aan banden te leggen. Dat zegt minister van Justitie Nasredeen Abdelbari. Deze wet overtreden kwam vrouwen op zweep- of stokslagen te staan.

1 reactie

 • viviane van oosterwijck

  1 jaar geleden
  Hier dragen ze 'vrijwillig' een hoofddoek en lange wijde kledij, volgens de voorschriften van hun geloof
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. "Kayla was Baghdadi's persoonlijke seksslavin"
  PREMIUM

  "Kayla was Baghdadi's persoonlij­ke seksslavin"

  "Kayla is nog niet vergeten. En dat is zó belangrijk voor ons." De ouders van Kayla Mueller vinden een beetje troost in het feit dat de militaire operatie waarbij IS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi stierf naar hun dochter vernoemd werd. De 26-jarige Amerikaanse hulpverleenster werd in 2013 ontvoerd, en vervolgens misbruikt en gemarteld door Baghdadi - tot ze in 2015 stierf, volgens IS bij een bombardement. "Hij behandelde haar als zijn persoonlijke seksslavin."
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel