Keir Starmer, partijleider van Labour
Volledig scherm
Keir Starmer, partijleider van Labour © Getty Images

Socialistische oppositiepartij Labour wil verkiezingen als Boris Johnson volgende week nog premier is

Keir Starmer, partijleider van de socialistische oppositiepartij Labour, wil nieuwe verkiezingen als Boris Johnson volgende week nog de Britse premier is. Gisteren kondigde die aan op te stappen als partijleider van de Conservatieve partij, maar hij blijft waarschijnlijk premier tot z’n opvolger aangeduid is door middel van een interne verkiezing.

 1. In Britse gokkantoren zijn de weddenschappen geopend: wie volgt Boris Johnson op?
  PREMIUM
  Politiek

  In Britse gokkanto­ren zijn de wedden­schap­pen geopend: wie volgt Boris Johnson op?

  Nu de Boris Johnson uiteindelijk toch zélf zijn ontslag indient, gaat de Conservatieve Partij op zoek naar een nieuwe partijleider én eerste minister voor het Verenigd Koninkrijk. Geheel in de typische Engelse traditie hebben gokkantoren weddenschappen geopend over wie Johnsons opvolger wordt. Opvallend: verschillende conservatieve “frontrunners” hebben een migratieachtergrond. Wie ligt er in “pole positie”?
 2. Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

  Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

  “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet.” Die goede raad gaf de Russische president Vladimir Poetin gisteren tijdens een ontmoeting met moeders van Russische militairen die aan het front in Oekraïne vechten. En hij had gelijk, want de meeting bleek een vooraf opgenomen schijnvertoning te zijn. De vrouwen aan tafel waren zorgvuldig uitgekozen voormalige regeringsfunctionarissen, politici uit zijn partij en zelfs een patriottische regisseur. Een overzicht.