Irakezen houden nationale vlaggen omhoog op het Tahrirplein om tegen de hoge werkloosheidsgraad te demonstreren. Twee personen zijn vrijdagnacht om het leven gekomen in het zuiden van Irak bij sociaal protest.
Volledig scherm
Irakezen houden nationale vlaggen omhoog op het Tahrirplein om tegen de hoge werkloosheidsgraad te demonstreren. Twee personen zijn vrijdagnacht om het leven gekomen in het zuiden van Irak bij sociaal protest. © AFP

Sociaal protest kost twee personen het leven in Irak

Twee personen zijn vrijdagnacht om het leven gekomen in het zuiden van Irak bij sociaal protest. De protestbeweging neemt steeds meer in omvang toe, wat de autoriteiten ertoe noopte een avondklok in te stellen in de provincie Basra. Premier Haider al-Abadi kondigde gisterenavond ook extra middelen en investeringen aan in Basra, waar hij de dag tevoren ter plaatse was geweest en al beloftes had gemaakt.

3 reacties

 • Valentino Fabionara

  3 jaar geleden
  In Irak zal nooit meer goed komen sinds de inval in 2003, daarvoor was alles goed, geen bommen, geen protesten, geen doden toen onder Saddam..en nu?? Wa heeft de amerikaan en de brit er nu voor gezord??
 • paul van gele

  3 jaar geleden
  In die goede oude tijd van Saddam waren er geen betogingen en was iedereen tevreden daar. En kijk wat er nu van over blijft
 • Khalid Pokoko

  3 jaar geleden
  Hoezo? De Amerikaan heeft er toch democratie gezet samen de 'verlossende vredelievende' Europeaan. Er is toch nu vrede in Irak sinds Saddam er niet meer is. The American freedom and democracy!