De tachtiger huurde sinds een paar jaar een appartement boven het gemeentehuis in Chéniers.
Volledig scherm
De tachtiger huurde sinds een paar jaar een appartement boven het gemeentehuis in Chéniers. © Google Street View

Sociaal drama in Frans dorp: hoe is het mogelijk dat Nederlander zes maanden lang dood kon liggen in woning boven gemeentehuis?

De burgemeester van Chéniers, een dorp met 600 zielen in het midden van Frankrijk, kan er nog altijd niet bij. Maar liefst zes maanden lag een Nederlandse huurder (85) dood in het appartement op de eerste verdieping van ‘zijn’ gemeentehuis.

8 reacties

 • Frans Van Hoyweghen

  2 weken geleden
  Dan toch een rijk dorp, als je nog niet weet dat er zes maanden geen huishuur betaald is.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Kan hier in ons land in elk dorp of stad ook gebeuren.
 • luc dierick

  2 weken geleden
  Met de open grenzen zijn nu de huizen versterkte burchten geworden volledig afgesloten en geen sociaal verloop zoals in het verleden Wanneer de deuren wagenwijd openstonden
 • gaston weeckers

  2 weken geleden
  De mensen leven nu in hun burcht zoals vroeger de landsheren.De mensen hebben geen persoonlijk contact meer.
 • Evy DeBaere

  2 weken geleden
  @ Rik Cappelle : Klopt wanneer je het voor een stuk op de tijdsgeest steekt. Het is inderdaad meer "elk voor zich ". Het lijkt mij echter dat het hier vooral het slachtoffer was die deze redenering volgde.
 1. Zuhal Demir (N-VA) niet onder de indruk van exit Van Langenhove: “Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”
  119

  Zuhal Demir (N-VA) niet onder de indruk van exit Van Langenhove: “Van Grieken moet alle extremis­ten aan de deur zetten”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is niet onder de indruk van het ontslag van Dries Van Langenhove als Kamerlid. “Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?”, zei Demir bij ‘VTM NIEUWS’. Volgens haar blijft een samenwerking met Vlaams Belang uitgesloten. “Tom Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.