Fotomontage HLN. De klokkenluider Edward Snowden en de Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Fotomontage HLN. De klokkenluider Edward Snowden en de Russische president Vladimir Poetin. © AP

Snowden krijgt Russische nationaliteit van Poetin, maar komt niet in aanmerking voor gedeeltelijke mobilisatie

Klokkenluider Edward Snowden heeft het Russische staatsburgerschap gekregen. Een decreet van president Vladimir Poetin daartoe werd maandag gepubliceerd.

19 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  Als ge de rotzooi van de regering op straat brengt, ben je een gevaar voor de staat.
 • gerry vermeulen

  2 maanden geleden
  Ze gaan hem niet naar de oorlog sturen, hij is te nuttig. Hij zal alles wat hij weet over de Amerikaanse inlichtingsdiensten doorgeven aan de tegen de Russen. Ze kunnen hem ook gebruiken als bekend gezicht om fake news te verspreiden, ze kunnen hem inruilen voor Russische gevangenen in Amerika.
 • peeters jos

  2 maanden geleden
  Snowden is een Amerikaanse volksheld. USA spioneert op haar eigen burgers, ongezien. Hij was een klokkenluider die de bevolking inlichtte over, volgens hem, ongeoorloofde praktijken door een overheid dat normaal in dienst moet staan van haar burgers. In plaats van een democratisch debat uit te lokken werd hij beschuldigd. Als Rusland dan je enige toevluchtsoord wordt, dan heeft USA hem dik laten vallen. Wikileaks Assange hetzelfde kaliber. Helden.
 • Dirk Delaere

  2 maanden geleden
  Snowden wil zichzelf toch verkopen als voorvechter van vrijheid vam meningsuiting en democratie? En nu wordt hij Rus?? Nu kan hij bewijzen of het klopt wat hij is.
 • Evan De Jongh

  2 maanden geleden
  Hoe kan je dit goed vinden, deze kerel heeft vele levens in gevaar gebracht omdat hem niet akkoord was met wat de VS deed. Dat zijn oversten niet naar zijn bezorgdheid luisteren is spijtig maar daarom moet je nog geen geheimen gaan lekken. Moest ik Rusland zijn ik zou hem ver weg houden van gevoelige informatie want zou die ook kunnen lekken. Hij weet ook als hij ooit terug naar VS gaat dat hij veroordeeld zou worden, en terecht.