BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Snowden heeft nog documenten die VS schade kunnen berokkenen"

De voortvluchtige Amerikaanse computerspecialist en klokkenluider Edward Snowden is in het bezit van "een enorme hoeveelheid documenten" die bij publicatie de VS nog meer schade zullen berokkenen. Dat zegt de journalist die de eerste onthullingen publiceerde in een interview.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. LIVE. Omikronvariant was al een week eerder in Nederland - Topman Moderna: “Vaccin waarschijnlijk minder sterk tegen variant”
  12

  LIVE. Omikronva­ri­ant was al een week eerder in Nederland - Topman Moderna: “Vaccin waarschijn­lijk minder sterk tegen variant”

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers intussen verstrengd. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.