EPA
Volledig scherm
© EPA

Snikkend jongetje vraagt of zijn atheïstische vader in de hemel is. Paus reageert met pakkend antwoord

Een jongetje dat met enkele existentiële vragen worstelde na de dood van zijn vader, is op een ontroerende manier getroost door paus Franciscus.

61 reacties

 • sandra baart

  3 jaar geleden
  Gewoon mooi !
 • André Miechielsen

  3 jaar geleden
  Ik lees hier heel veel negativisme tov de houding van de paus op de vraag van de jongen, maar ook heel veel mooie woorden en teksten die eigenlijk voor atheïsten toch wel hoop moeten geven als je gewoon vriendelijk en troostend bent, je best happy kan zijn zonder te geloven in iets wat we niet kennen.
 • Pieter Werlo

  3 jaar geleden
  Maeng Saab: "Toch weer dat katholieke gezever". Eh, het is de paus. De hoogste religieuze leider van de katholieken. Wat had je daarvan verwacht? Een heidense redevoering ofzo?
 • Carinne Uyttebroeck

  3 jaar geleden
  Geloven of niet. De paus gedroeg zich menselijk door deze jongen te troosten. Velen zouden hier beter een voorbeeld aan nemen .
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  Draai het en keer het zoveel je wil maar dat kind in nu gelukkig en zal later als hij volwassen is zelf wel besluiten of er een god en een hemel is en zal dan verder gaan met zijn leven zoals hij het ziet. Ik geloof zelf niet in een god maar wat de paus hier deed is een teken van menselijke goedheid, iets dat raarder en raarder word en een voorbeeld voor vele anderen kan zijn.