Vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, komen aan bij de Poolse grens.
Volledig scherm
Vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, komen aan bij de Poolse grens. © AP

“Snelst groeiende vluchtelingencrisis sinds WOII”: aantal Oekraïense vluchtelingen in Polen nadert een miljoen

De Verenigde Naties melden dat de afgelopen tien dagen in totaal ruim 1,5 miljoen mensen uit Oekraïne zijn gevlucht. Daarmee is het volgens de organisatie “de snelst groeiende vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog”. Bijna een miljoen mensen vluchtten naar Polen, meldt de Poolse douane.

16 reacties

 • Paul Boutsen

  4 maanden geleden
  Zo zie je dat de Polen voor echte vluchtelingen hun grenzen wel openen. Deze mensen zijn vooral vrouwen en kinderen die van zodra de situatie veilig is in hun zullen terugkeren naar hun land. Ze komen een veilige plek zoeken en komen niet teren op de sociale zekerheid en leggen geen wetten en eisen op, ook geen religieuze.
 • johan van bree

  4 maanden geleden
  aan Guido hier zijn het de vrouwen en kinderen die afkomen niet de jonge mannen die hen achterlaten
 • Jan Delafontaine

  4 maanden geleden
  De Oekraïnse vluchtelingen zijn mensen die hun geloof niet boven de wet stellen en die zich prima integreren. Ze zijn ook niet van plan om eeuwig te blijven trouwens.
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  Staf van Looy, die mensen zijn gewoon beleefd. In werkelijkheid willen ze gewoon niet naar een land met een regering van prutsers die gretig hun eigen zakken vullen maar de werkende bevolking uitbuiten.
 • guido Bervoets

  4 maanden geleden
  Het opvangen van de Oekraïense vluchtelingen is hartverwarmend. Maar waarom nu wel en als het gaat over oorlogsvluchtelingen uit Syrië en Afghanistan niet? Dat zijn toch ook mensen, vrouwen en kinderen? Daar mag toch vanuit menselijk oogpunt geen verschil tussen gemaakt worden?
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.