Zara Rutherford tijdens de vlucht van Anadyr naar Magadan boven uitgestrekte, ijskoude vlaktes in Siberië: "Op zulke momenten denk je wel: ik hoop dat ik niets voor heb en hier niet moet landen. Want hoe lang overleef je het in zulke extreme kou?"
Volledig scherm
PREMIUM
Zara Rutherford tijdens de vlucht van Anadyr naar Magadan boven uitgestrekte, ijskoude vlaktes in Siberië: "Op zulke momenten denk je wel: ik hoop dat ik niets voor heb en hier niet moet landen. Want hoe lang overleef je het in zulke extreme kou?" © RV

Sneeuwstormen, bosbranden, eenzaamheid: jongste vrouw (19) die solo rond de wereld vliegt kent veel problemen, maar... “Ik ben een pak moediger dan ik op voorhand had gedacht”

Ze had al bijna een maand terug thuis moeten zijn, maar Siberische sneeuwstormen en Californische bosbranden staken daar een stokje voor. Zara Rutherford, onze 19-jarige landgenote die als jongste vrouw ooit solo rond de wereld vliegt, is echter niet van plan om haar recordpoging op te geven. “Ik ben moediger dan ik op voorhand had gedacht”, vertelt ze vanuit een ijskoud Siberië.