AP
Volledig scherm
© AP

Sneeuwstorm in oosten van Verenigde Staten: duizenden vluchten geannuleerd

In het oosten van de Verenigde Staten maakt men zich op voor een zware sneeuwstorm. Uit voorzorg zijn zo’n 5.000 vluchten geschrapt.

 1. Bewaker gaat vuurgevecht aan met schutter in supermarkt, maar botst op kogelvrij vest: “Papa is gestorven als een held”
  Play

  Bewaker gaat vuurge­vecht aan met schutter in supermarkt, maar botst op kogelvrij vest: “Papa is gestorven als een held”

  Bij de schietpartij in een supermarkt in de Amerikaanse stad Buffalo (New York) is bewaker Aaron Salter omgekomen. Als voormalige agent ging hij een vuurgevecht aan met Payton Gendron. Minstens één schot trof doel, maar de kogelvrije vest van de dader deed de impact teniet. Daarna werd Salter zelf doodgeschoten. “Hij is gestorven als een held”, weet zijn zoon. In totaal vielen er tien doden en drie gewonden.
 2. Bloedstollende beelden tonen hoe man peuter (3) redt die uit raam van appartementscomplex bengelt
  Play

  Bloedstol­len­de beelden tonen hoe man peuter (3) redt die uit raam van apparte­ments­com­plex bengelt

  In Kazachstan wordt een man geprezen nadat hij zijn eigen leven heeft geriskeerd om een driejarige peuter te redden die uit een raam van een appartementsgebouw hing te bengelen. Het incident deed zich afgelopen woensdag voor in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan. Terwijl de moeder van het meisje naar de supermarkt was, had het kind kussens en speeltuigen gebruikt om uit het raam te klimmen. De held, Shontakbaev Sabit (36), was op weg naar zijn werk toen hij vaststelde wat er aan de hand was.