De kledingstukken en lichamen van het koppel dat in 1943 verdween waren nog in bijzonder goede staat toen ze twee weken geleden werden teruggevonden.
Volledig scherm
De kledingstukken en lichamen van het koppel dat in 1943 verdween waren nog in bijzonder goede staat toen ze twee weken geleden werden teruggevonden. © afp

Smeltende gletsjers kunnen honderden gemummificeerde lichamen blootleggen in Zwitserse Alpen

KlimaatopwarmingDoor de opwarming van de aarde worden in Zwitserland steeds vaker lichamen van jaren geleden verdwenen bergbeklimmers teruggevonden in smeltende gletsjers. De politie verwacht dat de komende jaren nog honderden lichamen aan de oppervlakte zullen komen.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”