Vladimir Poetin woont een herdenking bij aan het standbeeld van Yoeri Gagarin tijdens de internationale dag van de ruimtevaart.
Volledig scherm
Vladimir Poetin woont een herdenking bij aan het standbeeld van Yoeri Gagarin tijdens de internationale dag van de ruimtevaart. © via REUTERS

"Smeerlappen": Russische woede na Amerikaanse Facebookpost die Gagarin niet vermeldt

"Smeerlappen!" Het hoofd van het Russisch ruimteagentschap, Dmitri Rogozin, heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de huid vol gescholden omdat Joeri Gagarin niet vermeld werd in een bericht op sociale media over de zestigste verjaardag van de eerste man in de ruimte.

17 reacties

 • Hans Carron

  1 maand geleden
  Als men die dag herdenkt is het ook maar normaal dat men de persoon vermeldt.
 • luc Lievens

  1 maand geleden
  Dat hebben de Russen enkel aan zichzelf te danken door het communistisch regime dat toen bestond uit leugens. We weten allemaal hoe het met Laika is vergaan, maar we weten niet wat er met de voorgangers van Gagarin is gebeurd.
 • Rik Clarysse

  1 maand geleden
  Zouden die grootmachten ( trouwens alle landen ter wereld) niet beter de krachten bundelen om een gemeenschappelijk ruimteproject uit te bouwen ,middelen en kennis te delen;
 • Anna Pauels

  1 maand geleden
  Terecht, Europa is het schoothondje van Amerika en Amerika voelt zich superieur ( vaak ten onrechte). Rusland heeft absoluut mooie zaken verwezenlijkt en het zou Amerika en Europa sieren deze ook te erkennen en niet dood te zwijgen
 • Ronny Toch

  1 maand geleden
  Scherpe en beledigende uitspraken, het niet vermelden is ook een belediging
 1. Sojoez-raket ter ere van eerste ruimtereiziger gelanceerd, nieuwe bemanning veilig aangekomen in het ISS

  So­joez-ra­ket ter ere van eerste ruimterei­zi­ger gelanceerd, nieuwe bemanning veilig aangekomen in het ISS

  Drie nieuwe bemanningsleden zijn vrijdag aangekomen in het internationale ruimtestation ISS. De Russen Oleg Novitski en Pjotr Doebrov en de Amerikaan Mark Vande Hei wonen het komende halfjaar in het complex, dat op ruim 400 kilometer hoogte rond de aarde draait. De ruimtevlucht was een eerbetoon aan de eerste ruimtevlucht ooit. Het is maandag namelijk precies zestig jaar geleden dat de Sovjet-kosmonaut Joeri Gagarin als eerste mens ter wereld een ruimtereis maakte.
 2. Jongetje (4) vermoord aangetroffen, ontvoerder (18) opgepakt
  DALLAS

  Jongetje (4) vermoord aangetrof­fen, ontvoerder (18) opgepakt

  Een ontvoering met dodelijke afloop houdt de Texaanse grootstad Dallas in de ban. Het lichaam van een vierjarig jongetje is zaterdagochtend rond 6.50 uur door een jogster in de wijk Mountain Creek aangetroffen. Het vertoonde verwondingen over het hele lichaam die volgens de politie zijn toegebracht “met een scherp wapen”. Een 18-jarige verdachte is opgepakt. Hij is aangeklaagd voor ontvoering, maar (nog) niet voor moord.
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort