Kamal Aharchi maakte in de jaren 2000 furore als zaalvoetballer in België. Samen met zijn tweelingbroer speelde hij zelfs bij de Belgische nationale ploeg.
Volledig scherm
Kamal Aharchi maakte in de jaren 2000 furore als zaalvoetballer in België. Samen met zijn tweelingbroer speelde hij zelfs bij de Belgische nationale ploeg. © kos

Sluipschutter doodt Belgische ex-zaalvoetballer in Aleppo

Er is opnieuw een Belgische Syriestrijder gesneuveld in Syrie: Kamal Aharchi, een man van 36 uit Brussel. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Aharchi was een talentvolle zaalvoetballer in ons land, maar radicaliseerde en trok naar Syrië. Eind januari is hij in de buurt van Aleppo gedood.

 1. Libië laat 78 oorlogsgevangenen vrij

  Libië laat 78 oorlogsge­van­ge­nen vrij

  In Libië zijn 78 gevangenen vrijgelaten die vochten aan de zijde van krijgsheer Khalifa Haftar tijdens zijn offensief tegen de hoofdstad Tripoli. Dat heeft persagentschap AFP ter plaatse waargenomen. De gevangenen werden vrijgelaten tijdens een ceremonie in de gevangenis van Jedaida, in Tripoli, met als thema "verzoening". De vrijlating vindt plaats aan de vooravond van het Suikerfeest of Eid-al-Fitr, waarmee de moslims het einde van de ramadan vieren.
 2. Twittermeisje Bana in video aan Trump: "Heb jij ooit 24 uur geen eten of drinken gehad?"
  moslimban

  Twitter­meis­je Bana in video aan Trump: "Heb jij ooit 24 uur geen eten of drinken gehad?"

  Het zevenjarige meisje Bana Alabed, dat in oktober vorig jaar wereldwijd bekendraakte toen ze wanhopig twitterde vanuit de belegerde Syrische stad Aleppo, heeft zich nog eens tot de Amerikaanse president Donald Trump gericht. Aanleiding deze keer was zijn inreisverbod voor onder meer Syriërs en vluchtelingen in het algemeen. In een video vraagt Bana, die nu in Turkije verblijft, aan Trump of hij ooit 24 uur zonder eten of drinken heeft doorgebracht en smeekt ze hem haast aan de vluchtelingen en de kinderen van Syrië te denken.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan