De regering van premier Eduard Heger hoopt de vaccinatiebereidheid in Slovakije te verhogen door ook in eigen land gebruik te maken van coronapassen.
Volledig scherm
De regering van premier Eduard Heger hoopt de vaccinatiebereidheid in Slovakije te verhogen door ook in eigen land gebruik te maken van coronapassen. © EPA

Slovaken gooien met eieren naar parlement uit protest tegen coronamaatregelen, politie reageert met traangas

De politie in Slowakije heeft traangas ingezet bij een uit de hand gelopen protest tegen het plan om in eigen land coronapassen te gebruiken. Sommige aanwezigen probeerden het parlement binnen te dringen en gooiden eieren richting het gebouw. Volgens het Slovaakse persbureau TASR is één agent gewond geraakt.

  1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
    UPDATE
    12

    Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

    De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.