Zuzana Caputova
Volledig scherm
Zuzana Caputova © EPA

Slovaakse president wil eigen expert naar België sturen om dood Chovanec te onderzoeken

Het is verontrustend dat de dood van de Slovaak Jozef Chovanec (38) niet beter onderzocht is, zei de Slovaakse president Zuzana Caputova tijdens een publieke verklaring. Daarom wil ze een Slovaakse expert naar ons land sturen: “Ik ben er zeker van dat dat de geloofwaardigheid van het onderzoek ten goede zal komen.”

33 reacties

 • Lucia Cuypers

  2 jaar geleden
  @chris eeckhout - als een belg inSlovakije door de politie gedood zou worden en na 2jaar nog geen deftige onderzoek zou gebeurd zijn, dan zou Belgische overheid zich ook mee gaan moeien. En terecht!
 • Mohamed Kabbal

  2 jaar geleden
  @chris eeckhout, het betrof wel een onderdaan van Slovakije hé dus heeft ze alle recht denk ik.
 • Patrick Van Verdegem

  2 jaar geleden
  Die Slovaakse president heeft hier juist NIKS te willen. Dat ze er liever voor zorgt dat in haar land alles op wieltjes loopt. Ik dacht dat dat juist niet het geval is.
 • Liam Deburghgraeve

  2 jaar geleden
  Wij gaan Rusland of zo toch niet nadoen? Transparantie is het enige juiste.
 • Mireille Van Camp

  2 jaar geleden
  Dat is een logische vraag. Als het andersom zou zijn, dan zouden wij dit ook wensen. Voor de familie van die man is dat ook een kwestie van geloofwaardigheid. Als het ingrijpen van de agenten niet tot de dood heeft geleid, is die vaststelling veel sterker als dit bevestigd wordt door een Slovaaks specialist. Als het wel zo is, dan bevestigt die man enkel wat de Belgische specialisten ook zullen vaststellen.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Werknemer van Amerikaanse noodcentrale die ophing tijdens oproep schietpartij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

  Werknemer van Amerikaan­se noodcentra­le die ophing tijdens oproep schietpar­tij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

  Een hulpverlener van de Amerikaanse noodcentrale is geschorst en wordt mogelijk ontslagen nadat ze ophing tijdens een noodoproep van een supermarktwerknemer in de Amerikaanse stad Buffalo (New York), waar zaterdag een dodelijke schietpartij plaatsvond. De manager van de supermarkt ‘Tops Friendly Market’, Latisha, vertelde aan de krant ‘The Buffalo News’ dat ze fluisterde aan de telefoon uit vrees dat de schutter, de 18-jarige Payton Gendron, haar zou horen. De hulpverlener maakte zich kwaad omdat Latisha “te stil praatte” en hing vervolgens op.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.