Volledig scherm
© AFP

Slovaakse ministerie: “Cruciale info over terrorist in Wenen was wél op tijd doorgespeeld”

De dader van de terreuraanslag in Wenen was eerder al in Slovakije in de kijker gelopen. Hij zou daar geprobeerd hebben om munitie voor een kalasjnikov te kopen. Volgens de Oostenrijkse regering werd cruciale informatie daaromtrent te laat overgemaakt, maar het Slovaakse ministerie van Binnenlandse Zaken zet nu de puntjes op de i.

8 reacties

 • Karl Stynen

  2 maanden geleden
  Journalist Faroek Özgünes is een beminnelijk man en zag in de recente terreuraanslagen in Nice en Wenen “enkelingen zijn die zich geroepen voelen om extremistische terreurdaden te stellen” of over “Lonely Wolves”. Er zijn zo wellicht enkele honderdduizenden lonely wolves. Maar zo lonely zijn die niet. Ook al behoren ze niet tot Al Qaeda, ze hebben allemaal ‘connecties’ en er zijn nogal wat haatpredikende imams waar zij ‘inspiratie’ opdoen.
 • Camiel Lange

  2 maanden geleden
  Het grote probleem is dat door het pamperen en het volgen van de zogenaamde mensenrechten ( waar zij die er in zitten absoluut geen rekening mee houden) onze gevangenissen niet te betalen zijn.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 maanden geleden
  De Oostenrijkers flateren en schuiven de schuld dan maar op de Slovaken. Zeer laag gevallen, maar eerder de regel dan de uitzondering in de politiek.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  In België lopen terroristen vrij rond, worden zelfs teruggehaald uit het buitenland, met kinderen en familie en al. Daarna weer aanslagen en dan zeggen ze 'ze waren bekend bij het gerecht, maar we dachten niet dat ze gevaarlijk waren'. Vraag niet 'komen er weer aanslagen?', maar vraag 'hoe lang zal het duren voor het weer zover is?'
 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  Laksheid leidt tot ondergang.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders: “Mogelijk moordonderzoek als zij niet had ingegrepen”

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders: “Mogelijk moordonder­zoek als zij niet had ingegrepen”

  In Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft een serveerster een elfjarige jongen gered die door zijn stiefvader en moeder zwaar mishandeld werd. Toen de familie haar restaurant bezocht, viel het de vrouw op dat het jongetje geen eten kreeg terwijl de rest van de familie wel zat te smullen. Ook zag ze dat hij schrammen en blauwe plekken had, waarna ze - achter de rug van ouders om - via een briefje aan het kind vroeg of hij hulp nodig had. Het jongetje knikte daarop ja, waarna ze de politie inschakelde.
 1. Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'
  Play

  Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'

 2. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank