Een muurschildering in Caracas van de Colombiaanse zakenman Alex Saab, een vertrouweling en ‘dealmaker’ van president Maduro.
Volledig scherm
Een muurschildering in Caracas van de Colombiaanse zakenman Alex Saab, een vertrouweling en ‘dealmaker’ van president Maduro. © REUTERS

Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, regering schort dialoog met oppositie op

VENEZUELAAlex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Bondgenoot Venezolaanse oppositieleider Guiadó vrijgelaten

  Bondgenoot Venezolaan­se oppositie­lei­der Guiadó vrijgela­ten

  In Venezuela is de prominente oppositiefiguur Freddy Guevara vrijgelaten. Hij werd op 12 juli gearresteerd en werd sindsdien vastgehouden in het hoofdkwartier van de inlichtingendienst, waar hij besmet raakte met het coronavirus. De openbare aanklager beschuldigde Guevara van "landverraad" en "terrorisme", omdat hij betrokken zou zijn geweest bij confrontaties tussen de politie en criminele groepen in Caracas. Guevara is een nauw bondgenoot van oppositieleider Juan Guaidó.