Volledig scherm
© AFP

Sleutel helpt bij identificatie van lichaam in kist op oevers van Franse rivier

Het in een kist vastgebonden lichaam dat in juli 2011 werd gevonden in de haven van de Franse stad Lorient, is verder geïdentificeerd dankzij een sleutel. Dat meldt de krant France Ouest online. Het slachtoffer had de sleutels bij zich.

 1. Ruim 350 arrestaties na gewelddadige betoging tegen homohuwelijk in Parijs
  Update

  Ruim 350 arresta­ties na gewelddadi­ge betoging tegen homohuwe­lijk in Parijs

  Bij de gewelddadige incidenten na afloop van een grote betoging tegen het homohuwelijk in Parijs zijn 350 mensen opgepakt. Dat heeft Manuel Valls minister van Binnenlandse Zaken deze ochtend voor de Franse televisie gezegd. De meesten van hen zijn gisterenavond opgepakt na de betoging. Op de Esplanade des Invalides in het Parijse centrum raakten tegenstanders van het homohuwelijk zondagavond slaags met de politie. Zes mensen raakten gewond, onder wie vier agenten, een persfotograaf en een betoger. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls zijn extreemrechtse groepen verantwoordelijk voor het geweld.
 1. Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

  Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogs­friet’ en beleeft bijzondere smaakerva­ring

  Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte zolder zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.