Restauranteigenaars en cafébazen trokken al - soms met veel lawaai - door de straten van Parijs om te protesteren tegen de mogelijke sluiting. Beeld van dinsdag.
Volledig scherm
Restauranteigenaars en cafébazen trokken al - soms met veel lawaai - door de straten van Parijs om te protesteren tegen de mogelijke sluiting. Beeld van dinsdag. © AFP

Slechte coronacijfers voor Parijs: sluiting dreigt voor bars en restaurants

In de Franse hoofdstad Parijs dreigen door de gespannen coronasituatie bars en restaurants te moeten sluiten.

 1. Wat is er aan de hand in broeihaard Marseille? Biostatisticus Molenberghs: “Laat dit wake-upcall zijn om maatregelen na te leven”
  PREMIUM

  Wat is er aan de hand in broeihaard Marseille? Biostatis­ti­cus Molen­berghs: “Laat dit wa­ke-up­call zijn om maatrege­len na te leven”

  Marseille is momenteel dé broeihaard van het coronavirus in Frankrijk. Het toerisme dat er de voorbije maanden floreerde wordt als boosdoener aangewezen. De vreugdetaferelen na de overwinning van Olympique Marseille op Paris Saint-Germain voorbije zondag doen het ergste vrezen. “Ook in ons land speelt toerisme een grote rol in de transmissie, en ook het gebeuren na voetbalwedstrijden hebben we niet onder controle”, stelt biostatisticus Geert Molenberghs.
 2. “Het is weer zoals in april”: 95 procent van bedden op intensieve opnieuw vol coronapatiënten in regio Marseille

  “Het is weer zoals in april”: 95 procent van bedden op intensieve opnieuw vol coronapa­tiën­ten in regio Marseille

  Artsen in de Zuid-Franse stad Marseille slaan alarm over de zorgwekkende stijging van het aantal zwaar zieke coronapatiënten in hun ziekenhuizen. Maar liefst 95 procent van het aantal bedden voor coronapatiënten op intensieve zorgen lag vorige week weer vol in de hospitalen in het zuiden van het departement Bouche-du-Rhône. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt dat we ook in ons land weer meer hospitalisaties mogen verwachten.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk