REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Slecht nieuws voor anti-vaxxers: Facebook verbiedt misleidende info over vaccins

“Vaccins veroorzaken autisme” en “COVID-19 is door de mens gemaakt”: het zijn maar enkele van de beweringen over vaccins die regelmatig de kop opsteken op sociale media. Behalve dan op Facebook, want vanaf nu gaat het platform een deel van de foutieve informatie over vaccins verbannen.

6 reacties

 • julien meyskens

  10 maanden geleden
  Hoe kan ik een mail steuren met mijn gegevens
 • Johannes Martens

  1 jaar geleden
  Dus als je kritiek of twijfels hebt over de vaccins (wat vaak wel terecht is) ben je meteen een antivaxer? Wat met de bijwerkingen op lange termijn (waarover nog niets bekend is), wat met vruchtbaarheid, manipulatie van het menselijk DNA? Iedereen die hier -terecht- bedenkingen bij heeft snoert facebook meteen de mond. Lijkt me een aantasting van de vrije meningsuiting en een zeer kwalijke zaak.
 • Maarten Nijs

  1 jaar geleden
  Binnen 2 jaar spreekt niemand nog van Facebook. Ik heb het nooit gehad
 • An Peeters

  1 jaar geleden
  dus facebook doet mee aan manipulatie. Het is verdomd hard zoeken naar volledige info over de vacins. De voordelen krijgen we dagelijks te horen, de bijwerkingen nooit. En ja ,die zijn er wel degelijk, ook ernstige. Dat gaat niet over antivaxxers , dat gaat over objectieve info.
 • Ivan De Bakker

  1 jaar geleden
  Dus facebook is eigenlijk een onderdeel van de Big Brother strategie van de overheden. Censuur voor alles wat niet in hun kraam past. Facebook is niet langer sociale media maar controllerende media. Geen probleem, er zullen wel andere platformen opstaan waar de 'waarheid' wel nog in vraag mag gesteld worden.
 1. Wikipedia lanceert universele gedragscode tegen verspreiding van verkeerde informatie en haatspraak

  Wikipedia lanceert universele gedragsco­de tegen versprei­ding van verkeerde informatie en haatspraak

  De Wikipedia Foundation, die Wikipedia beheert, heeft vandaag een universele gedragscode onthuld om verkeerde informatie, misbruik en manipulatie tegen te gaan. De code bouwt verder op een bestaand beleid dat negatief gedrag tegengaat, en moet voorkomen dat de inhoud op de grootste online encyclopedie wordt vervormd en gemanipuleerd. "De code zal een bindend document zijn voor iedereen die bij onze projecten betrokken is", aldus Katherine Maher, directrice van de stichting.
 2. Twitter lanceert Birdwatch in strijd tegen misinformatie

  Twitter lanceert Birdwatch in strijd tegen misinforma­tie

  De bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari is maar één voorbeeld van waartoe misleidende of valse informatie op sociale media kan leiden. Ook in Nederland lijken de gewelddadige relschoppers daardoor opgezweept. Het blijkt al jaren enorm lastig voor sociaalnetwerksites om een gepaste manier te vinden om fake news te bekampen. Twitter lanceert nu Birdwatch, om “de Twittergemeenschap een beter geïnformeerde wereld te laten creëren”.
 3. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.