REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Slecht nieuws voor anti-vaxxers: Facebook verbiedt misleidende info over vaccins

“Vaccins veroorzaken autisme” en “COVID-19 is door de mens gemaakt”: het zijn maar enkele van de beweringen over vaccins die regelmatig de kop opsteken op sociale media. Behalve dan op Facebook, want vanaf nu gaat het platform een deel van de foutieve informatie over vaccins verbannen.

5 reacties

 • Johannes Martens

  2 maanden geleden
  Dus als je kritiek of twijfels hebt over de vaccins (wat vaak wel terecht is) ben je meteen een antivaxer? Wat met de bijwerkingen op lange termijn (waarover nog niets bekend is), wat met vruchtbaarheid, manipulatie van het menselijk DNA? Iedereen die hier -terecht- bedenkingen bij heeft snoert facebook meteen de mond. Lijkt me een aantasting van de vrije meningsuiting en een zeer kwalijke zaak.
 • Maarten Nijs

  2 maanden geleden
  Binnen 2 jaar spreekt niemand nog van Facebook. Ik heb het nooit gehad
 • Anna Pauels

  2 maanden geleden
  dus facebook doet mee aan manipulatie. Het is verdomd hard zoeken naar volledige info over de vacins. De voordelen krijgen we dagelijks te horen, de bijwerkingen nooit. En ja ,die zijn er wel degelijk, ook ernstige. Dat gaat niet over antivaxxers , dat gaat over objectieve info.
 • Ivan De Bakker

  2 maanden geleden
  Dus facebook is eigenlijk een onderdeel van de Big Brother strategie van de overheden. Censuur voor alles wat niet in hun kraam past. Facebook is niet langer sociale media maar controllerende media. Geen probleem, er zullen wel andere platformen opstaan waar de 'waarheid' wel nog in vraag mag gesteld worden.
 • Gilbert De Vos

  2 maanden geleden
  En hoe gaat facebook kunnen nagaan of iets misleidend is of niet. Waarop of hoe gaan zij zich baseren?De info die de experten soms door onze strot willen duwen is ook niet altijd accuraat. Zo hebben ze de cijfers van de RSZ als maatstaf genomen of te beweren dat de grootste besmettingen bij de kappers zitten... haleluja...als ge met geen ander wetenschappelijk bewijs voor de dag kunt komen.
 1. Begonnen in de garage, maar vandaag meer waard dan wat alle Vlamingen in één jaar verdienen: het verhaal van Amazon-oprichter Jeff Bezos
  PREMIUM

  Begonnen in de garage, maar vandaag meer waard dan wat alle Vlamingen in één jaar verdienen: het verhaal van Ama­zon-oprichter Jeff Bezos

  Ruim een kwarteeuw geleden begon hij boeken in te pakken in zijn garage, maar vandaag is Jeff Bezos (57) als tweede rijkste ter wereld meer waard dan wat alle Vlamingen in één jaar tijd verdienen. De bevlogen CEO van Amazon liet een elektronische boekenwinkel uitgroeien tot een imperium waar jaarlijks 3,5 miljard pakjes de deur uit gaan. Maar nu is het tijd voor wat anders.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!