De 24-jarige dader in Würzburg werd overmeesterd.
Volledig scherm
De 24-jarige dader in Würzburg werd overmeesterd. © Videostill

Slachtoffers mesaanval in Duitse Würzburg zijn overwegend vrouwen, verdachte aangeklaagd voor drievoudige moord

De slachtoffers van de mesaanval in Würzburg zijn overwegend vrouwen. Dat heeft de politie laten weten. Behalve de drie doden zijn ook de meeste gewonden vrouwen. Of de vermoedelijke dader, een 24-jarige Somalische man, bewust vrouwen uitkoos als slachtoffers, is voorlopig niet duidelijk. Daarvoor is verder onderzoek nodig. De verdachte is aangeklaagd voor drie moorden en zes pogingen tot moord. Nog één persoon verkeert in levensgevaar.

  1. Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkiezingsdebat met Biden positieve coronatest af”

    Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkie­zings­de­bat met Biden positieve coronatest af”

    Mark Meadows, een ex-medewerker van Donald Trump, beweert in zijn boek dat de voormalige president van de Verenigde Staten op 26 september 2020, drie dagen voor zijn eerste verkiezingsdebat met Joe Biden, al wist dat hij corona had. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. “Trump wist bovendien dat elke kandidaat 72 uur voor de aanvang van het debat een negatieve test moest afleggen, dus gebruikte hij een andere test”, aldus Meadows. “Niets zou hem tegenhouden om aan het debat deel te nemen”, klinkt het.