In 1995 hebben Bosnisch-Servische troepen ruim 8.000 islamitische mannen en jongens vermoord na de val van een enclave die door de Nederlanders werd bewaakt. Jaarlijks wordt deze genocide herdacht.
Volledig scherm
In 1995 hebben Bosnisch-Servische troepen ruim 8.000 islamitische mannen en jongens vermoord na de val van een enclave die door de Nederlanders werd bewaakt. Jaarlijks wordt deze genocide herdacht. © ANP

Slachtoffers genocide Srebrenica krijgen monument in Den Haag

In Den Haag komt een monument voor de slachtoffers van de genocide in Srebrenica. De Haagse wethouder Anne Mulder, die deel uitmaakte van de Nederlandse strijdkrachten in Srebrenica, maakte dat vandaag bekend in zijn toespraak tijdens de herdenking van de volkerenmoord op het Malieveld. Een locatie vertelde hij er nog niet bij.

  1. Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”
    Play

    Onze oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”

    “Rusland probeert om de winterse kou tegen de mensen te gebruiken”, dat zegt Oekraïens president Zelensky in een videoboodschap. Twee weken geleden viel de eerste sneeuw in Oekraïne. Op veel plaatsen gaan de temperaturen onder nul. De systematische beschietingen van energiecentrales zetten grote stukken van het land geregeld zonder stroom en warmte. Hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat gaat wegen voor de bevolking.