Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © AFP

Skripal vergiftigd met aantal "milligram" novitsjok, en niet "100 gram"

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) is niet in staat om de hoeveelheid neurotoxinen in te schatten die bij de aanslag op de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en diens dochter Joelia in Salisbury werd gebruikt. Eerder zei directeur-generaal van het OPCW Ahmet Uzumcu nog dat er wellicht tussen de 50 en 100 gram vloeibare novitsjok gebruikt werd tijdens de aanslag. Daar komt de organisatie nu op terug. 

1 reactie

  • Pepijn dever

    4 jaar geleden
    En geen vermelding dat de Tjechische president toegegeven heeft dat ook zijn land Novitsjok aangemaakt heeft en dus de Britse houding van "kan slechts uit Rusland komen" opblaast? Toch relevant hier dacht ik.
  1. OPCW spreekt Rusland tegen over gif dat tegen Skripal werd gebruikt

    OPCW spreekt Rusland tegen over gif dat tegen Skripal werd gebruikt

    De bewering van Rusland dat dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in het Britse Salisbury zijn vergiftigd met een in het Westen gemaakt gifgas, klopt niet. Op de plaats delict is volgens de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) alleen novitsjok gevonden. Dat is een zenuwgas van Russische makelij. Intussen onderzoekt de Britse mediawaakhond of de Russische nieuwszender RT partijdig was over de vergiftiging van Skripal.