ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Sjevjerodonetsk is gevallen: Russische troepen hebben stad volledig in handen

De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk  volledig in handen, meldt burgemeester Oleksandr Strjoek. “De stad is nu volledig bezet door Rusland. Ze proberen hun eigen bestuur te vestigen, voor zover ik weet hebben ze een soort commandant aangesteld”, aldus Strjoek op de nationale televisie.

61 reacties

 • Karel Dillen

  2 maanden geleden
  Het gaat opeens verbazend goed vooruit.
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Maar waar zijn al de biljoenen dollars en hopen euro's naar toe die Oekraïne sedert 2016 ontvangen heeft en nog steeds veel geld ontvangt Zelensky. Voor de Verenigde Staten dient de controle over Oekraïne drie hoofddoelen: de Navo versterken, Rusland verzwakken en de gastoevoer onder controle houden. Ondanks document waar ondubbelzinnig een toezegging van Washington, Londen, Parijs en Bonn om de Atlantische Verdragsorganisatie niet naar het oosten uit te breiden.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Als Zelensky Oekraïne in protectoraat geeft aan een NAVO-lidland, zijn de regels van het spel gewijzigd. Tegenover iemand als Poetin is het vuilste spel oké voor mij. Poetin hoopt dat de publieke opinie in het westen zich zal afkeren van de oorlog in Oekraïne. Als ik het hier zo lees, is hij op dat vlak ook aan het winnen. Daar is een woord voor. De sancties tegen Rusland hebben trouwens wel effect. Poetin is bezig zich in bochten te wringen. Geduld is een schone zaak, zeg ik maar.
 • Jan Van Rompaey

  2 maanden geleden
  Waarom geloven de NAVO en de EYU de leugens van Zelensky? Zijn dat allemaal dommeriken ? Wat willen ze daarmee bereiken ? Een nieuwe wereldoorlog ?
 • jos duriau

  2 maanden geleden
  De fout is dat wanneer Rusland de Krim innam is er niet gereageerd is en Poetin denkt dat gaat makkelijk , de nato doet niets , dus die doet gewoon verder .