Volgens Koen Debeuf heeft de golf van protest wel degelijk voor effectieve veranderingen gezorgd en is met name de grondstroom fundamenteel veranderd.
Volledig scherm
Volgens Koen Debeuf heeft de golf van protest wel degelijk voor effectieve veranderingen gezorgd en is met name de grondstroom fundamenteel veranderd. © EPA

“Situatie in Egypte is na Tahrirprotest slechter dan ooit”

Tien jaar na de start van het massale protest op het Tahrirplein is de situatie in Egypte slechter dan ooit. Toch is Midden Oosten-expert Koert Debeuf ervan overtuigd dat de Arabische lente tot een fundamentele mentaliteitsverandering heeft geleid. En die zal volgens hem onvermijdelijk uitmonden in een nieuwe golf van protest.

2 reacties

 • Edmond Dillien

  1 maand geleden
  Tijdens de "Arabische lente" kwam er een Egyptenaar op T.V. en die zei: "ik weet niet of dit wel goed gaat komen want wij, het Arabische volk, hebben in feite wel een zekere vorm van dictatuur nodig" en na 10 jaar is de situatie alleen maar verslechtert met deze nieuwe soort van brutalere dictatuur dus 1 v/d jaren is het daar weer boel.
 • Luc Van Hauwermeiren

  1 maand geleden
  Blijkbaar begrijpt men nergens in de wereld dat veranderingen er alleen komen door hard te werken en u best te doen. De boel in brand steken en kapotslaan lost niets op.
 1. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo