Archiefbeeld. Gay pride optocht in Singapore.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Gay pride optocht in Singapore. © REUTERS

Singapore haalt seks tussen mannen uit criminele sfeer

De regering van Singapore heeft besloten seks tussen mannen niet langer strafbaar te stellen. Premier Lee Hsien Loong zei zondag dat de bevolking van de stadstaat homoseksualiteit steeds meer accepteert. "Ik denk dat het juist is dit te doen en dat de meeste Singaporezen het nu goed vinden, zeker de jongeren."

 1. Vier LGBTQ+-jongeren over het belang van de Pride: “Ik heb jaren aan een stuk de Koran bestudeerd en homoseksualiteit kan wél in de Islam”
  PREMIUM

  Vier LG­BTQ+-jongeren over het belang van de Pride: “Ik heb jaren aan een stuk de Koran bestudeerd en homoseksua­li­teit kan wél in de Islam”

  It’s Antwerp Pride time! Na drie jaar coronastilte pronken de Antwerpse straten weer in alle kleuren van de regenboog. De vijftiende Antwerp Pride is een fenomenaal feest, maar evenzeer een niet mis te verstane boodschap van LGBTQ+-personen. Onze reporter ging in gesprek met vier deelnemers: Sacha (30) - trans vrouw -, Joppe (24) (die/hen), Juul (19) (die/hen) en Abdel (28) - moslim en homo. “Na 12 jaar Antwerpen woon ik terug op de boerenbuiten in Beringen… en geloof me, Limburg is not ready. Bij een avondje uit, zie ik de bomma van hier tegenover nogal kijken (lacht).”
 2. Von der Leyen wil Europese investeringen na concurrentieverstoring vanuit Washington

  Von der Leyen wil Europese investerin­gen na concurren­tie­ver­sto­ring vanuit Washington

  Het investeringsbeleid van de Europese Unie moet aangepast worden nu de Verenigde Staten grootschalige staatssteun voor hun groene economie hebben aangekondigd. Er zijn maatregelen nodig om het “evenwicht te herstellen” na de concurrentieverstoring vanuit Washington. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zondag gezegd tijdens een toespraak in het Europacollege in Brugge.