Een man wandelt op het strand van Le Capannine in Sicilië.
Volledig scherm
Een man wandelt op het strand van Le Capannine in Sicilië. © ROBERTO VIGLIANISI via REUTERS

Sicilië roept noodtoestand uit voor half jaar door bosbranden

Op Sicilië heeft de regionale regering voor zes maanden de noodtoestand uitgeroepen omwille van de bosbranden. Sinds eind juli wordt het Italiaanse eiland geteisterd door branden en de komende weken zal er door de weersomstandigheden een permanent risico blijven. Dat heeft de president van Sicilië, Nello Musumeci, zaterdag in een bericht op Facebook gemeld.

 1. Nieuwe brandhaarden en wind bemoeilijken blussen bosbranden in Griekenland, één overlijden vastgesteld

  Nieuwe brandhaar­den en wind bemoeilij­ken blussen bosbranden in Grieken­land, één overlijden vastge­steld

  De brandhaarden in Griekenland geraken maar niet onder controle. Ten noorden van Athene waren vrijdagavond nog steeds huizenhoge vlammen te zien. Ook op het eiland Evia en op het schiereiland Peloponnesos laat de vuurzee zich voorlopig niet doven. Meerdere dorpen werden andermaal geëvacueerd. In een voorstad ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene is een 38-jarige man vrijdag om het leven gekomen door een vallende hoogspanningsmast.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.