EPA
Volledig scherm
© EPA

Siciliaanse burgemeester in hongerstaking tegen coronabeperkingen

De burgemeester van de Siciliaanse stad Messina, Cateno De Luca, is in hongerstaking gegaan uit protest tegen de beperkingen die de stad en het eiland Sicilië worden opgelegd in de strijd tegen het coronavirus. 

2 reacties

 • jan tobbak

  4 maanden geleden
  man met karakter dat zie ik geen enkel vlaams burgemeestertje doen
 • Albert Buyse

  4 maanden geleden
  Moedige burgemeester! Italë, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Duitsland, allemaal landen waar men de pandemie aangrijpt om de vrijheid aan banden te leggen. Gaat België dezelfde weg op? Of komt het gezond verstand terug en laat men zich inspireren door Spanje, Groot-Britannië, Zweden, Slovakije, Ierland ,Hongarije, Zuid-Afrika enz. ttz landen die begrepen hebben dat de pandemie naar een gewone griep is geëvolueerd en dat men niet langer schade moet toebrengen aan de mentale gezondheid ..
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.