REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

'Sh*thole' of 'shithole'? Amerikaanse media worstelen met verslag over Trumps schandaaluitspraken

Met zijn verwijzing naar een aantal Afrikaanse landen als 'shithole countries' heeft de Amerikaanse president Donald Trump niet alleen een storm van kritiek veroorzaakt, hij liet meteen ook de Amerikaanse media in verwarring achter. In een puriteins medialandschap waar zowat elke vloek wordt weggebiept, was het dan ook de vraag hoe je bericht over een 'shithole country' zonder het woord uit te spreken?

4 reacties

 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Trump is gewoon een belediging voor het ambt. De vent weet niet wat woorden als fatsoen, tact, moraal, ethiek, respect, enz., betekenen. De vraag is niet meer OF hij zal afgezet worden, maar wanneer. En het zou me niets verbazen dat hij zelfs geschrapt wordt uit de annalen van het Witte Huis en dat Pence gewoon de 45e president wordt. Trump is een schandvlek in de geschiedenis van de USA!
 • luc Vanessa

  5 jaar geleden
  nogmaals het bewijs dat deze onnozelaar niet geschikt is voor het presidentschap ! Ik zou beschaamd zijn in de plaats van de amerikanen
 • jean petermans

  5 jaar geleden
  Hypocrisie ten top in het land met de grootste sexindustrie ter wereld
 • Joris Claes

  5 jaar geleden
  Welk schandaal? Als ge het ligt te zoeken waarom ni.
 1. Trump: "Waarom komen al die mensen uit klotelanden naar hier?"

  Trump: "Waarom komen al die mensen uit klotelan­den naar hier?"

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich tijdens een gespannen vergadering met Republikeinse en Democratische senatoren denigrerend uitgelaten over een aantal Afrikaanse landen, Haïti en El Salvador. "Waarom komen al die mensen uit klotelanden (letterlijk: shithole countries) naar hier?", zou de president volgens The Washington Post en persbureau AP gevraagd hebben. The Wall Street Journal bericht daarnaast dat Trump beweert dat hij "een goede relatie" heeft met Kim Jong-un, al weigert de president te zeggen of hij al ooit met de Noord-Koreaanse dictator gesproken heeft.
 2. Trump annuleert bezoek aan Londen en legt schuld bij Obama

  Trump annuleert bezoek aan Londen en legt schuld bij Obama

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze nacht getweet dat hij een bezoek aan Londen, waarbij hij de nieuwe Amerikaanse ambassade officieel zou openen, annuleert. Hij stak de schuld daarvoor op zijn voorganger Barack Obama. De Londense burgemeester Sadiq Khan reageert opgelucht: "Hij heeft eindelijk de boodschap begrepen." Toch zegt premier Theresa May dat Trump een uitnodiging voor een bezoek heeft aanvaard, maar dat er nog geen datum is.