Dorien Koppenberg
Volledig scherm
© Dorien Koppenberg

Seychellen hebben hoogste vaccinatiegraad ter wereld, maar komen toch met nieuwe coronamaatregelen

Op de Afrikaanse eilandengroep Seychellen is 62,2 procent van de bevolking gevaccineerd. Toch zullen de scholen de komende twee weken opnieuw worden gesloten en zijn sportactiviteiten verboden. Het aantal besmettingen steeg in een week tijd met 456 gevallen. Voor de regering was dat reden genoeg om nieuwe maatregelen aan te kondigen. 

0 reacties

 1. Van moord beschuldigde Valérie (40) getuigt over dagelijkse hel van bijna 25 jaar: "Na de afranselingen was hij rustiger, liever dat dan uitgescholden te worden”
  FRANKRIJK

  Van moord beschuldig­de Valérie (40) getuigt over dagelijkse hel van bijna 25 jaar: "Na de afranselin­gen was hij rustiger, liever dat dan uitgeschol­den te worden”

  Het assisenproces tegen Valérie Bacot (40) in de Franse stad Chalon-sur-Soâne is de tweede dag ingegaan. De vrouw staat terecht voor moord op echtgenoot Daniel Polette (61), haar voormalige stiefvader waarvan ze op 17-jarige leeftijd na verkrachting zwanger raakte en die van haar leven bijna 25 jaar lang een dagelijkse hel vol misbruik en agressie maakte. Ze riskeert in theorie levenslang. Het proces houdt heel Frankrijk in de ban. Op de eerste procesdag die tot 21.00 uur duurde, gaf ze als beschuldigde urenlang antwoord op vragen van de procureur en de advocaten.
 2. Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers
  1

  Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers

  21 juni, dat is het begin van de zomer. Vanochtend vroeg vond de zomerwende plaats, die traditioneel, met druïdes en al, gevierd wordt in het Britse Stonehenge. Maar door de coronapandemie werd afgeraden om naar het megalithisch monument af te zakken en zou de zonnewende live gestreamd worden. Toch kwamen er mensen opdagen en werd zelfs de politie opgetrommeld. Duizenden kijkers moesten het daardoor een tijdje stellen met vooraf opgenomen beelden.