Demonstranten protesteren aan het Hooggerechtshof in Washington tegen het conceptbesluit waaruit blijkt dat een meerderheid van de rechters het recht op abortus wil schrappen.
Volledig scherm
Demonstranten protesteren aan het Hooggerechtshof in Washington tegen het conceptbesluit waaruit blijkt dat een meerderheid van de rechters het recht op abortus wil schrappen. © AP

Senaat VS wil familie van rechters Hooggerechtshof beveiligen

De Amerikaanse Senaat heeft maandag een wetsvoorstel goedgekeurd dat ervoor moet zorgen dat familieleden van de rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof beveiliging kunnen krijgen, meldt persbureau Bloomberg. Het wetsvoorstel volgt op het lekken van een conceptbesluit van het Hooggerechtshof, waaruit blijkt dat een meerderheid van de rechters het recht op abortus wil schrappen.

  1. Margaret Atwood, schrijfster van ‘The Handmaid’s Tale’, over afschaffen abortuswet VS: “Vrouwen worden tot slaaf gemaakt”

    Margaret Atwood, schrijf­ster van ‘The Handmaid’s Tale’, over afschaffen abortuswet VS: “Vrouwen worden tot slaaf gemaakt”

    Margaret Atwood, de wereldberoemde schrijfster van het boek ‘The Handmaid’s Tale’, heeft zich uitgesproken tegen de afschaffing van de abortuswet in de Verenigde Staten. Het boek en de gelijknamige serie worden er op sociale media vaak bijgehaald door voorstanders van abortus vanwege de duistere toekomst die het verhaal schept, waarin de rechten van de vrouw volledig zijn ingeperkt door een religieuze elite.