Archiefbeeld. Mensen vieren het vonnis van het Hooggerechtshof, waardoor stellen van hetzelfde geslacht het recht kregen om te trouwen in de VS. (26/06/15)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Mensen vieren het vonnis van het Hooggerechtshof, waardoor stellen van hetzelfde geslacht het recht kregen om te trouwen in de VS. (26/06/15) © AFP

Senaat VS neemt wet aan die homohuwelijk beschermt in heel het land

De Amerikaanse Senaat heeft dinsdag, met 61 stemmen versus 36, een wet aangenomen die in het hele land het homohuwelijk moet beschermen, uit vrees dat het Hooggerechtshof op dit punt de klok zou terugdraaien.

 1. KIJK. Jongetje moet op de grond slapen nadat gezin opgesloten raakt in administratief centrum
  Play

  KIJK. Jongetje moet op de grond slapen nadat gezin opgesloten raakt in administra­tief centrum

  Bovenstaande beelden tonen hoe een leeg administratief centrum eruitziet in Londen. Steven Bartlett en zijn vrouw Tiffany Powell zitten samen met hun zoon en dochter opgesloten in het gebouw. Zij waren in het centrum omdat ze uit hun woning werden gezet na klachten van de verhuurder. Maar wanneer de klok 17 uur aangaf, gingen alle medewerkers naar huis. Het gezin moest dus maar overnachten in het centrum, maar daar zijn geen bedden. Hun dochter sliep in de buggy, de zoon moest op de grond slapen.
 2. Hackers ontdekken grootschalig spionageprogramma waarmee Kremlin Russen illegaal afluistert

  Hackers ontdekken grootscha­lig spionage­pro­gram­ma waarmee Kremlin Russen illegaal afluistert

  Hackerscollectief CAXXII claimt een grootschalig Russisch spionageprogramma te hebben ontdekt. Hiermee zou het Kremlin illegaal burgers en bedrijven controleren. De hackers lekten 128 gigabyte aan documenten die afkomstig zijn van de Russische internetprovider Convex. “Ze sturen actief gegevens naar Moskou”, vertelt een hacker met kennis over deze gegevensdump aan ‘Kyiv Post’. “Het is niet alleen preventief afluisteren.”