Adam Schiff (r.) wordt de hoofdaanklager tegen Trump in het proces in de Senaat.
Volledig scherm
Adam Schiff (r.) wordt de hoofdaanklager tegen Trump in het proces in de Senaat. © AFP

Senaat aan zet in afzettingsprocedure tegen Trump, proces start volgende week

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft Adam Schiff, de voorzitter van de Commissie voor de Inlichtingendiensten, aangeduid als hoofdaanklager tegen president Trump in de afzettingsprocedure. Trump zal in de Senaat worden berecht voor machtsmisbruik. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vandaag zoals verwacht ingestemd met het versturen van de impeachmentartikels tegen Trump.

10 reacties

 • eric brack

  1 jaar geleden
  De meeste Amerikanen zijn er op vooruit gegaan , maar dat nieuws wordt hier in Europa angstvallig verzwegen. De meeste tegenstanders die hier tegen Thrump zijn weten dus heel weinig hoeveel Amerikanen voor Thrump zijn omdat deze eerst zijn eigen volk beschermt. Ook iets wat ze hier niet kunnen. Obama klonk mooi, maar was niet zo populair dan dat de linkse media hier ons wil laten geloven.
 • stefaan peinen

  1 jaar geleden
  Hadden wij hier maar iemand als Trump! Hij doet wat hij voor de verkiezingen beloofd heeft, daar kunnen ze in Europa met hun duizenden ministers en parlementen nog wat van leren, wat ze wel goed kunnen is voor zichzelf zorgen i.p.v. hun electoraat.
 • Guido Prez

  1 jaar geleden
  Ze hebben een put proberen graven voor een ander en zullen er nu helaas zelf insukkelen, gegokt en verloren en maar goed ook voor de VS .
 • Guido Pintens

  1 jaar geleden
  om de Trumpfans een hart onder de riem te steken ... natuurlijk zal hij niet afgezet worden tegen volgende verkiezingen. Gewoon onmogelijk. Het punt van de Dems is dat ze zo willen aantonen waarvoor Trump écht staat, in de hoop dat de gewone Amerikaan eindelijk gaat beseffen dat hij van geen kanten bereikt heeft wat hij beloofd heeft, en een serieus gevaar is voor de USA en de rest van de wereld. Genoeg bewijzen voor!
 • jozeg de boeck

  1 jaar geleden
  Gaat niets gebeuren . Reps hebben meerderheid in senaat.
 1. Nieuw onderzoek naar veerbootdrama 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Nieuw onderzoek naar veerboot­dra­ma 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Duikers gaan deze zomer het wrak onderzoeken van de in 1994 in de Oostzee gezonken veerboot Estonia. Dat heeft de Zweedse averijcommissie vrijdag bekendgemaakt. Het schip was destijds onderweg van Estland naar Zweden maar zonk voor de zuidkust van Finland. De oorzaak zou een in zwaar weer weggeslagen boegdeur zijn geweest maar beelden van een onderwaterrobot wijzen volgens documentairemakers van Discovery Channel op iets anders.